Velkommen til Fenris Film & Multimedia


 

"NYHEDER" fra før 2008

 

Hospitalsbørn i biografen
(23/11 2007)

Det Danske Filminstituts TalentDok-pulje og "danmark"s Sundhedsfond har støttet Hospitalsbørn, som er instrueret af Lars Bo Kimergård. Filmen handler om voksne, der tænker tilbage på en barndom præget af hospitalsophold. Mikkel Stolt og Jeppe Raasthøj producerer, Eric Witzgall har fotograferet og Anne Østerud er klipper.

Instruktøren tager i denne tid rundt i landet med filmen, og den 2. december har man chancen for at se den i fuld HD-kvalitet til et Film&Debat-arrangement i Cinematektet i København. Man kan se instruktøren og en af de medvirkende i Go' Morgen, Danmark på TV2 mandag d. 27/11 og senere samme dag på TV2/Lorry i Brunch. Dagen inden er Lars Bo i P4 Morgen, Københavns Radio.

Se mere om salg og visninger på www.hospitalsbørn.dk.

Læs lidt mere

Medvirkende Morten Fenger (foto: Mette Juul)

 

"Kropssprog" eksporteres igen-igen
(23/11 2007)

Vores multimedia-afdeling har netop lagt sidste hånd på endnu en versionering af et af vores produkter til Experimentarium. Det drejer sig om en interaktiv computer-opstilling, hvor man kan se små videosekvenser med to skuespillere i forskellige relationer, hvorefter man bl.a. kan gætte på, hvad de prøver at kommunikere til hinanden. Denne gang er der lavet en tyrkisk og græsk version, og tidligere har opstillingen været i bl.a. Polen, Portugal, Østrig og Ungarn, ligesom der også er lavet en fransk version.

Vi har også lige lavet en opdatering af vort gamle opstilling Ka' du bakke snagvendt til Experimentarium's faste udstilling.

Experimentariums hjemmeside

Experimentarium's logo designet af Remi Mosko

 

Film til Arbejdermuseet
(6/9 2007)

Den 31. august åbnede udstillingen Industriarbejdet på Arbejdermuseet. Vi har lavet dels en intro-film med Kurt Ravn som "vært" og dels fem små loop-film baseret på arkiv-materiale. Mikkel Stolt tilrettelagde, Rasmus Gitz klippede og filmfotograf Henrik Ørslev samt tonemester Jens de Place Bjørn har også været indover. Intro-filmen er optaget i DVCPro-HD og afvikles via en Medialon.

Læs om udstillingen

Kurt Ravn fortæller museets gæster om industriarbejdet i DK. (Foto: Henrik Ørslev. Montage: Rasmus Gitz)

 

Mere støtte til musikfilm
(6/9 2007)

Realiseringen af Mikkel Stolt's børne-film Let's Play skal åbenbart tage lang tid, men vi både modtaget støtte fra AntiPiratGruppens Legatudvalg og senest en god klat fra Undervisningsministeriet. Musikken er indspillet af komponist Søren Siegumfeldt, og den er afstemt efter et sideløbende udformet manus. Medvirkende er rutinerede topmusikere som Kresten Osgood, Jacob Fischer, Peter Fuglsang, Lis Wessberg og Ole Rømer samt den unge up-and-coming sangerinde Karina Kappel. Filmen er desuden støttet af Det Danske Filminstitut og KODA's Kollektive Båndmidler, men er altså ikke fuldfinansieret endnu. Vi er ved at udtænke en plan...

Se Karinas hjemmeside

Karina Kappel i Sørens hjemmestudie (foto: M. Stolt)

 

FILM-X opdateret
(23/10 2006)

Vores multimedia-chef, Jeppe Raasthøj, og vores programmør, Kim Andersen, har gennem længere tid arbejdet med at forbedre klippeprogrammet på de to højeste brugerniveauer i Det Danske Filminstituts "interaktive filmstudier". Derudover er det endelige format ændret fra video-cd til mpeg2. På vores kedelige og tekniske specialside vil Jeppe snart beskrive, hvad der er, der er sket.

Læs mere om Film-X

(grafik: Koch&Täckmann)

 

Projekter i støbeskeen
(18/10 2006)

Vi arbejder hele tiden i kulissen på flere dokumentarfilm, som vi selvfølgelig håber bliver til noget. Mikkel Stolt har påbegyndt en dokomedie om Livet i Underholdningsbanen, hvor han halser efter nogle unge kvindelige sangere. Mikkel arbejder også på en film om et barns oplevelser som "modstandsmand" i 1940-45. Derudover har vi påbegyndt samarbejde med Signe Stæhr fra Filmhøjskolen i Ebeltoft, der sammen med to venner skal lave en film om unge rappere i Tanzania.

Se Anitas hjemmeside

Sanger Anita Lerche hjemme i sofaen (foto: M. Stolt)

 

Videofilm til Geologisk Museum
(16/6 2006)

Vi har produceret video-materiale, der kommer til at indgå i Geologisk Museum's kommende faste udstilling om solsystemets opståen, og hvor forskerne selv kommer til at optræde via skærme på udstillingen. Vi arbejder tæt sammen med udstillingens kurator, Henning Haack, og Jens Ole Platz fra Setting ApS, og åbningen bliver d. 26/6 2006. Henrik Ørslev er fotograf, Jens Bjørn og Per Nordentoft hhv. optager og redigerer lyd, Lars Bo Kimergård klipper og "konceptuerer" sammen med Mikkel, der også producerer.

Geologisk Museums hjemmeside

Astrofysiker Anja Andersen (Foto: H. Ørslev)

 

Salg af dokumentarfilm til private
(28/3 2006)

På hjemmesiden www.kortogdok.dk kan private nu købe de af vores film, der er i distribution hos Det Danske Filminstitut. Det er børnedokumentarfilmen Vi Styrer Fordi!, instrueret af Mikkel Stolt, og FADO, instrueret af Anders Leifer.

Vhs-salget pt. stoppet. Afventer dvd-udgivelse.Køb filmen

(plakater: Remi Mosko)

 

Dokomedie-artikel i DOX
(2/12 2005)

Mikkel Stolt har i novemberudgaven af DOX en artikel om den selvopfundne "genre", dokomedien. DOX udgives af European Documentary Network og er på engelsk. Artiklen, der kan læses i en scannet udgave her, blev også trykt i en længere form i Danske Filminstruktørers blad TAKE nr. 37 fra oktober 2005.

Læs artikel

 

"Kropssprog" eksporteres igen-igen
(4/11 2005)

Vores multimedia-afdeling har netop lagt sidste hånd på endnu en versionering af et af vores produkter til Experimentarium. Det drejer sig om en interaktiv computer-opstilling, hvor man kan se små videosekvenser med to skuespillere i forskellige relationer, hvorefter man bl.a. kan gætte på, hvad de prøver at kommunikere til hinanden. Denne gang er der lavet en ungarsk version, og tidligere har opstillingen været i bl.a. Polen, Portugal og Østrig.

Experimentariums hjemmeside

Experimentariums logo designet af Remi Mosko

 

Udviklingsstøtte til musikfilm
(20/10 2005)

Mikkel Stolt arbejder videre med sin musikfilm, der underholdende og uden ord vil bygge bro mellem børns leg og professionel musik. Med støtte fra filmkonsulent Bodil Cold-Ravnkilde på DFI er der bl.a. komponeret en demo af musikken ved Søren Siegumfeldt og der er lavet prøveoptagelser med fotograf Manuel Claro. Arbejdstitlen er Let's Play, for det er dét, vi ska', og handlingen er nogenlunde som følger: Nogle børn sidder og keder sig i en baggård. Langsomt opdager de, at der ud af de lyde, de kan lave med pinde, flasker og græsstrå osv. kan laves rigtig musik. Musikken kommer fra nogle rigtige musikere, der sidder i et parallel-univers et sted, og som kan høre alt, hvad børnene laver og omvendt.

Guitarist Jacob Fischer og trommeslager Kresten Osgood fyrer den af under vores prøveoptagelser. (Foto: Manuel Claro)

 

DVD-ROM udsendes
(23/8 2005)

I september sender Det Danske Filminstitut gratis en dvd-rom til alle danske skoler. Perker DVD-ROM er et digitalt undervisnings-materiale, som tager udgangspunkt i Dennis Petersens danske novellefilm Perker (2002). Materialet giver eleverne mulighed for gennem konkrete, computerbaserede øvelser at stifte bekendtskab med de centrale filmiske virkemidler. Programmering og interaktivt design er varetaget af Jeppe Raasthøj her fra FF&M.

Til tekst hos DFI

(grafik: Pernille Volder Lund/DFI)

 

Jazz-musikvideo
(10/8 2005)

Vi har netop lagt hus til redigeringen af en live-musikvideo med Ernie Wilkins Almost Big Band feat. Putte Wickman. Den er klippet af vores hus-klipper Lars Bo Kimergård og lydmixet af Per Nordentoft, mens Eric Witzgall var cheffotograf. Bandets manager, Charlotte Armstrong, og vi arbejder nu på at få finansieret en dokumentar af det materiale, der blev optaget ved lejligheden.

Til EWABBs hjemmside

Putte Wickman under sin solo i Ellingtons "Mainstem" (foto: Eric Witzgall)

 

Forprojekt til Danmarks Rockmuseum
(29/6 2005)

Ida Toldbod fra poco piu (som vi deler kontor med) og Jeppe Raasthøj, Fenris Film & Multimedia er engageret til at udvikle et koncept for et stort projekt, der skal præsentere dansk rockhistorie i en interaktiv form, formidlet gennem en mangfoldighed af lydkulisser, personlige beretninger og musikalske aktiviteter. Visionen er, at Danmarks Rockmuseum, der bliver hjemmehørende i Roskilde, bliver et rummeligt hus med udstillingsfaciliteter, biograf, koncertsal, lydstudie, interaktive produktionsrum, bibliotek, arkiv samt undervisnings- og forskningsfaciliteter. Forprojektet er finansieret af Egmont Fonden, er et samarbejde med en styregruppe samt musikere og forskere, og skal føre til en fastlæggelse af de enkelte aktiviteter og udvikling af en avanceret interaktivitet.

Læs mere i artikel fra seneste nummer af AVM - AudioVisuelleMedia

Artikel i AVM

 

FADO solgt til Mezzo og Arts Channel
(1/10 2005)

Anders Leifers Fado er solgt til både den franske musik-tv-kanal Mezzo og til den new zealandske The Arts Channel. Distributions-selskabet "10 FRANCS" i Paris har filmen i deres katalog. Se engelsk side om filmen her, hvor der også er link til distributørens side med videoklip. Se desuden nedenfor.

'Side

Fotograf, Henrik Ipsen, og instruktør, Anders Leifer, on location i Lissabons gader.  (Foto: M. Stolt)

 

Vi Styrer Fordi på DR
(21/6 2005)

Børnedokumentarfilmen Vi Styrer Fordi!, instrueret af Mikkel Stolt, genudsendtes onsdag d. 15/6 kl. 17.20 under programpunktet Barracuda/Junior Dox på DR1.

Til Pressroom på DFI

(plakat: Remi Mosko)

 

Do·komedie
(7/4 2005)

Mikkel Stolt har fået et beløb fra Danske Filminstruktørers Legatudvalg til at arbejde for, at et antal instruktører hver skal lave en satirisk dokumentarfilm - en såkaldt do·komedie. "Genren" har fået sit eget manifest, og en "prototype", Bryllupsfilmen, er allerede produceret. Opgaven blive nu at få interesseret tv, filminstitut samt instruktører og producenter i at få lavet en række rigtige film, der satirisk og sandfærdigt tager diverse autoriteter og magtinstanser under behandling.

Intet link

 ("Artwork": H.½K.H. M. Stolt)

 

Satirisk kronprinsebryllupsfilm
(16/11 2004)

Fredag d. 14. maj lavede vi optagelserne til kortfilmen Bryllups-filmen, skrevet og instrueret af Mikkel Stolt. Filmen er blevet lidt af en bastard, men Mikkel kalder det for en do·komedie, dvs. den er nærmest sand og også nærmest sjov (se manifest). Filmen er støttet af Danske Filminstruktører og Jeppe Raasthøj lavede billederne, Lars Bo Kimergård har klippet, Per Nordentoft har lavet lydefterarbejde og Mikkel har desuden lavet musikken. Filmen blev vist d. 9/11 kl. 20 i PH-Caféen på Vesterbro i København sammen med Mit Argentina af Anahi Testa Pedersen. Se pressemeddelelse i word-format.

Tryk her og kom absolut ingen steder hen!

"Så tæt på var vi - jeg ku' røre ved dem, ku' jeg - hvis jeg altså ikke lige havde haft travlt med at tale i telefon. Pokkers!" (foto: Jeppe Raasthøj)

 

Ny DVD-produktion
(14/9 2004)

Nu nærmer færdiggørelsen af den undervisnings-dvd, der skal ledsage novellefilmen Perker (instr. Dennis Petersen, Radiator Film, 2002), sig. Det Danske Filminstitut  er opdragsgiver og her på torsdag under BUSTER-festivalen er produktionen genstand for et seminar om mediepædagogik. Jeppe står for programmering og samarbejder med freelancer Barbara K. Scherfig, der står for tilrettelæggelsen.

(Vi vil også lige rose os selv lidt, da vi allerede i 1997 producerede en novellefilm med tilhørende cd-rom og hæfte, der også var beregnet til undervisning i film og medier. Materialet forhandles stadig og blev både præmieret og godt anmeldt. Se her)

No link

(framegrab/foto: Anders Holck)

 

FILM-X udvidet
(25/8 2004)

Film-X er i løbet af sommeren blevet opgraderet, således at der i fremtiden bl.a. vil indgå tre nyproducerede H.C. Andersen-film, som gæsterne kan "filme sig selv ind i".

Vores multimedia-chef, Jeppe Raasthøj, og programmør Kim Andersen var glade for det kedelige vejr først på sommeren, da de tilbragte den bag lukkede døre i Filmhuset for at få softwaren på plads. Da vejret så blev bedre, sad Jeppe der stadig og tilføjede nogle nye programmerings-tekniske løsninger.

En liste over vores samarbejdspartnere findes på nedenstående link (logoet). Den officielle åbning blev i øvrigt massivt og positivt omtalt på tv og i aviserne - se f.eks. Politiken's omtale. Se også vores egen kedelige og tekniske specialside.

Credits til FILM-X

(grafik: Koch&Täckmann)

 

Undervisningsfilm til Den Sociale Højskole
(25/8 2004)

Vi er i disse dage ved at færdiggøre den anden af to videofilm, der skal gøre kommende socialrådgivere bedre rustede til at samtale med børn. Videofilmene støttes økonomisk af Socialministeriet og produceres i samarbejde med Den Sociale Højskole i København ved Karen-Asta Bo (billedet) og Helle Antczak. Mikkel Stolt er tilrettelægger og komponist, Henrik Ipsen er cheffotograf, Per Nordentoft og Jens de Place Bjørn laver lyd og Lars Bo Kimergård klipper.

Til Den Sociale Højskoles i Kbh.'s hjemmeside

(foto: Magnus Jønck)

 

FADO i Chicago
(25/4 2004)

I marts måned vistes Fado (instr.: Anders Leifer) på Gene Siskel Film Center i Chicago. Se anmeldelse fra Chicago Reader. Filmen fik desuden tre stjerner (ud af fire mulige) i Chicago Tribune.

Filmen har desuden haft udmærkede seertal på DR TV (på trods af sendetidspunkterne) og på svensk og især finsk tv gik den også fint.

I øvrigt var filmen til Vancouver International Film Festival i slutningen af september, hvor den blev vist i musikfilm-serien Latin Music: From Fiesta to Fado. Distributionsselskabet "10 FRANCS" i Paris har taget filmen i distribution. Se engelsk side om filmen her, hvor der også er link til distributørens side med videoklip.

FADO er en smuk musikfilm og et portræt af et lille værtshus, dets stamgæster og selve Lissabon. De hhv. sort/hvide og 8mm-farvebilleder er skabt af fotograf Henrik Ipsen, lydsiden er optaget og mixet af Jens de Place Bjørn og klipningen er af Lars Bo Kimergård. Desuden er sangteksterne oversat til dansk af digteren og forfatteren Peter Poulsen. Filmen er produceret af Jeppe Raasthøj og Mikkel Stolt og de fulde credits ligger her.

'Side

(foto: Lars Bo Kimergård)

 

FILM-X tildelt pris
(10/11 2003)

Film-X er netop tildelt Den Danske Designpris 2003 for grafisk design, og hvor der i begrundelsen også blev lagt vægt på helheden.

Filminstituttet indviede officielt FILM-X d. 13/11 2002 i Gothersgade, og den 26/11 åbnedes der for publikum. Fenris Film & Multimedia har stået for software- og indholdsudvikling, samt tilrettelæggelse af film/lyd/musik, men det har været et kæmpe projekt, hvor meget har skullet opfindes undervejs, både teknisk, software-mæssigt og pædagogisk.

En liste over samtlige af vores samarbejdspartnere findes på nedenstående link (billedet). Den officielle åbning blev i øvrigt massivt og positivt omtalt på tv og i aviserne - se f.eks. Politiken's omtale. Se også vores egen kedelige og tekniske specialside.

Credits til FILM-X

(grafik: Koch&Täckmann)

 

En Moralsk Film
(28/10 2003)

Filminstituttets Bodil Cold-Ravnkilde har i flere omgange bevilget udviklingsstøtte til en kort-/dokumentarfilm for børn og unge, som Mikkel Stolt nu skriver endeligt manus til med konsulenthjælp fra Per Schultz fra DR. Kort fortalt handler den om god opførsel både på individuelt plan og samfunds-ditto. Vi har lavet en lille demofilm, hvor formater og genrer blandes. Arne Siemsen, Søren Byder og June Ilia Peitersen spiller fiktionsrollerne og Nathalie Nystad (se hendes hjemmeside) leverer tegninger til animationen, der er lavet af Torsten Høgh Rasmussen.

En Moralsk Film

(foto: Henrik Ipsen, dff)

 

 

TV og festivalvisninger
(17/9 2002)

Børnedokumentarfilmen Vi Styrer Fordi, som der er flere artikler om nedenfor, er udtaget til yderligere to festivaler. Først skal den vises i special-programmet Children's Panorama under Nordisk Panorama i Oulu, Finland, i slutningen af september og lidt senere vises den under BUSTER, Københavns Internationale Børnefilm- festival, i starten af oktober. Allerede på tirsdag d. 24. september kl. 17 vises filmen i "Barracuda" på DR 1. Filmens fulde credits ligger her.

Til Pressroom på DFI

(plakat: Remi Mosko)

 

FILM-X
(8/8 2002)

Jeppe har siddet hele sommeren og svedt - og gør det fortsat - inde i Filmhusets kommende interaktive filmudstilling. Sammen med vores programmører, Kim Andersen og Jannik Nilsson, har han udviklet alt softwaren inkl. et helt nyt klippeprogram, som bl.a. skulle være let at gå til for børn helt ned i børnehaveklassealderen. Se længere nede på denne side eller tryk på billedet for at læse mere om FILM-X. 

www.film-x.dk

(grafik: Koch&Täckmann)

 

Nye lokaler
(31/7 2002)

Vi er ved at indrette vores nye lokaler, som vel nærmest er at beskrive som en kælderbutik på 100 kvadratmeter i Gothersgade i København. Vi har bl.a. et nyt redigeringsrum med Avid XpressPro og diverse plug-ins. Ring og hør nærmere om priser og forhold.

 

Vi Styrer Fordi! 
(8/7 2002)

Vores børne-dokumentarfilm, som man kan læse mere om nedenfor, blev vist i Cinemateket hver søndag i hele juni. Desuden kan den ses på Odense Film Festival både d. 13. og d. 16. august, begge dage kl. 13.00. Senere vil den blive vist på DR TV, som har købt filmen.

Musikken til Vi Styrer Fordi! er udgivet på en souvenir-cd med nogle af dansk jazz' allerbedste musikere, nemlig Søren Siegumfeldt, Kjeld Lauritsen, Jacob Fischer og Klavs Nordsø, der leverer et swingende "atlanterhavs-popjazz- bossa"-lydspor. Cd'en, som kun findes i et begrænset oplag og derfor bliver sjælden!!, kan købes  hos os for kr. 75,- + forsendelse. Ring eller mail! Den 27. maj var Mikkel Stolt i sin egenskab af ophavsmand til musikken i øvrigt gæst i "Jazz-Nyt" på Radio Jazz. 

Se i øvrigt også Filminstituttets Pressroom, hvor der ligger billeder og en pressemeddelelse.

 

Optagelser i Lissabon
(27/6 2002)

Den 23. juni vendte vi hjem fra Portugal med optagelserne til Anders Leifers dokumentar, Lissabons Hjerte, der på poetisk vis vil skildre den autentiske fado-musik med udgangspunkt i byen Lissabon og miljøet omkring fado-baren "Taberna do Julião". Holdet bestod af Anders Leifer (instruktør), Henrik Ipsen (fotograf), Jens de Place Bjørn (tonemester), Mikkel Stolt (produktionsleder og producer) og Jeppe Raasthøj (fotograf-assistent og producer). Filmen er finansieret af Det Danske Filminstitut ved Allan Berg, og solgt på forhånd til DR TV, SVT (Sverige)  og YLE Teema (Finland). Filmen er optaget på DVCam og Super8mm, og forventes færdig inden årets omme. Her nedenfor ses en af de medvirkende, Gonçalo da Câmara Pereira.

Her kan man ikke trykke endnu

(foto: M. Stolt)

 

FILM-X i Filmhuset
(22/5 2002)

Vi nærmer os slutspurten på det store arbejde til den interaktive udstilling, der foreløbig er sat til at åbne i sensommeren 2002. Publikum - først og fremmest børn i skolealderen - får mulighed for selv at medvirke i små film i de dertil indrettede studier, og senere kan der både klippes og lægges forskellig lyd på. Jeppe er ansvarlig for al programmering og arbejder bl.a. sammen med TietoEnator om netværksløsningen. Mikkel er sammen med Thomas Borch Nielsen tilrettelægger på al video, der skal nyproduceres til udstillingen, og vi er desuden med til udviklingen af de enkelte aktiviteter. Vi arbejder tæt sammen med projektleder Regitze Oppenhejm fra DFI, udstillingsdesignerne Ida Toldbod og Lone Isaksen fra poco piu, Filmværkstedet, komponisten Fuzzy og flere andre fagfolk. Læs mere på www.film-x.dk

Til FILM-X's hjemmeside

(foto: Rasmus Videbæk)

 

Vi Styrer Fordi!
(31/1 2002)

I sommeren 2001 fik vi i løbet af meget kort tid fuldfinansiering fra Filminstituttet v. Bodil Cold-Ravnkilde til en dokumentarfilm om en flok 11-årige drenges tur til Açorerne for at deltage i en basket-turnering. Filmen er nu færdig og skildrer i børnehøjde drengenes møde med sig selv og hinanden, og det er først og fremmest andre drenge i 8-12 års-alderen, der er tænkt som publikum.  Instruktør: Mikkel Stolt, foto: Jeppe Raasthøj, klip: Lars Bo Kimergård, lydredigering: Per Nordentoft. Filmens fulde credits ligger her.

Til Pressroom på DFI

(foto: B. Høgh)

 

Fem små film til 
Til Kystcentrets hjemmeside
(27/3 2001)

Fenris Film & Multimedia og poco piu har nu færdiggjort fem små film på dvd baseret på historiske stills. Filmene handler om anlæggelsen af høfderne og lokalmiljøet på den tid, og de er lavet i dansk, engelsk og tysk version. Ida Toldbod fra poco piu har lavet tekst, Jeppe og Mikkel har klippet og instrueret, og Mikkel har desuden lavet musikken. Jesper Christensen har lavet den danske indtaling. Kystcentret åbner d. 6/4 2001.

Tryk bare - der sker ikke noget

(foto: ukendt)

 

Fenris Film i CloseUp 2000-finale

På Vejen Hjem... (instr./musik/klip: Mikkel Stolt, foto/klip: Jeppe Raasthøj) var blandt de 6 udvalgte film som blev vist i DR2s finaleshow d. 8/4. Filmen er et dokumentarisk tilbageblik på barndommens sommerhus og minderne derom, og den blev rost for at turde have et personligt indhold. Filmen blev placeret på en femteplads, hvilket måske afspejler, at det er svært for en dokumentarfilm helt uden skuespillere eller ydre effekter at trænge igennem i sådan et forum.

Mig og farfar og Peter Skomagerhuset Storebror og mig i bad 1968 Forår En skorsten Vinteren 2000 Vinteren 1970 eller måske '71?

(fotos: J. Stolt/J.E. Stolt/J. Raasthøj)

 

 (Omtale af projekter fra før 2000: Se Filmliste)

 

Hjem

ss