Velkommen til Fenris Film & Multimedia

 

Nyt projekt til DMI
(24/2 2021)

Vi er nu gået i gang med et stort projekt (der bygger på et tidligere omtalt forprojekt), hvor vi skal udvikle et undervisningsmateriale om det arktiske klima. Det er DMI, vi laver det for, og det forgår i samarbejde med pocopiu og nogle meget stærke lærerfaglige kræfter. Det er spændende at bruge de formidlingsfaglige og tekniske kompetencer i en ny verden af webteknik og big geodata.

Læs mere hos DMI ved at klikke på billedet.

 

Smeltevandsfloder på Grønlands indlandsis (foto: NASA)

 

"Samtaler med Børn" stadig aktuel

(25/10 2020)

I 2004 producerede vi to knap timelange film til Den Sociale Højskole i København. Filmene viser en række autentiske samtaler mellem socialrådgiver Karen-Asta Bo og en række børn. Deres dvd'er er slidt op, så vi har netop gen-leveret helt digitalt.

Filmene er produceret som dialogscener fra en spillefilm, hvor pauser også er vigtige. Mikkel Stolt instruerede, Lars Kimergård klippede, mens Henrik Bo Ipsen var cheffotograf. Magnus Jønck og Henrik Ørslev betjente skiftevis kamera 2, og Per Nordentoft lavede lyd. Mikkel skrev og spillede også et lille klavertema, som man kan høre ved at klikke på billedet af Karen-Asta. Vi kan af henyn til de medvirkende ikke vise noget fra filmene.

Link til opstillngen på Experimentariums hjemmeside

 

Gamle museumsfilm med Jesper Christensen

(25/9 2020)

Under vores flytning er der dukket spændende ting op. F.eks. fem små film baseret på gamle stills, der handler om skibsforlis, høfdebyggeri og livet på vestkysten i anden halvdel af det 19. årh.

Filmene kørte fra 2001 (og gør det vist stadig?) i Thyborøn Kystcenters lille minibiograf. Jesper Christensen har indtalt Ida Toldbods tekster, og Mikkel Stolt har instrueret, klippet og lavet musik, så blandingen af faglig historie og mere oplevelsesorienterede historieR forhåbentlig hænger sammen og kompletterer hinanden. Jeppe Raasthøj var teknisk tovholder og vores projektleder.

Alle fem film kan ses på via dette link til en folder på Vimeo.

Link til Vimeo

 

"Fremtidens Klima" på Experimentarium

(18/8 2020)

Den gamle multiskærms-computeropstilling, der indgår i den faste udstilling om energi på Experimentarium, har netop fået en lille overhaling af vores mand, Jeppe Raasthøj, men den er også fra 2009 oprindeligt. Opstillingen skal bl.a. vise, hvordan man forestiller sig forskellige beslutninger på energiområdet kan påvirke vejrsystemerne - en slags fremtidens vejrudsigt.

Link til opstillngen på Experimentariums hjemmeside

 

Vi er flyttet
(1/7 2020)

Vi har af forskellige årsager valgt at sælge vores lokaler, og du kan nu ikke længere møde det vederkvægende syn af vores ulveskilt, når du cykler gennem Gothersgade. Vi har nu adresse i Borgergade og arbejder stadig - når vi altså ikke lige holder sommerferie.

 

 

 

Endnu en opdatering af læringsspil
(25/3 2020)

Det spil til dyrlægestuderende og landbrugsmedarbejdere, Professional Pig Practice, som vi udviklede sammen med Københavns Universitet, handler bl.a. om øget dyrevelfærd, hygiejne og nye praksisser i landbruget. Men der er flere moduler, og vi er netop ved at lave en WebGL-version til Fødevarestyrelsen af et af "deres" moduler, så de kan lægge det på deres eget intranet.

 

Screenshot fra Professional Pig Practice.

 

Ny støtte til "Jamais Vu eller De Fem Fodfejl"
(30/1 2020)

Mikkel Stolt afleverede sidste år en råskitse på en time til DFI efter to gange at være blevet tildelt udviklingsstøtte af filmkonsulent Cecilia Lidin. Filmen bygger på gamle film, der ikke blev til noget, og derfor på eksisterende materiale af forskellig art, og instruktøren lover, at filmen bliver ret skæv i det og tilmed blander genrer og udtryk i overordentlig grad (HVIS altså filmen selv bliver til noget!). En gennemgående figur i filmen er en gammel veninde, sangerinden Anita Lerche, som på en måde spejler fortællerens egen historie.

Her i 2020 har Torben Skjødt Jensen overtaget producerrollen, og DFI har netop tildelt filmen en ny manus-støtte.

Mikkel har skrevet lidt om det på sin blog.

 
...

 

Roman af Mikkel Stolt får favorrabel lektørudtalelse. Og hans Tom Waits-bog er netop udgivet.
(10/11 2019)

Mikkels skriverier griber om sig, og d. 20/6 2019 fik han udgivet en kærlighedsroman for voksne på Byens Forlag. Kan købes/bestilles hos alle boghandlere, også på nettet.

Lektørudtalelsen siger bl.a.: "Den velskrevne fortælling er fyldt med detaljer, gode dialoger og indblik i følelser, der gør hverdagen og personerne interessante".

"Tom Waits og Mig" udkom på forlaget politisk revy d. 1/11 2019, og Mikkel har i den forbindelse et musikalsk foredrag. Læs reaktionerne på sidstnævnte.

 

Klik på billederne for link til hhv. forlagets og forfatterens beskrivelse

 

Forprojekt til DMI
(4/4 2019)

Vi er i samarbejde med bl.a. Ida Toldbod fra poco piu i gang med forarbejdet til et undervisningsmateriale møntet på folkeskolens ældste klasser og gymnasiet. Det tager udgangspunkt i DMI's "Polar-Portal", og forprojektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

 

Vores projektleder Jeppe Raasthøj foran (nogle af) skærmene.

 

Opdatering af læringsspil
(2/4 2019)

Over vinteren har vi i samarbejde med SEGES opdateret noget af indholdet i det spil til dyrlægestuderende og landbrugsmedarbejdere, som vi udviklede sammen med Københavns Universitet. Spillet handler bl.a. om øget dyrevelfærd og nye praksisser i landbruget.

 

Screenshot fra Professional Pig Practice.

 

 

DFI-støtte til langt-ude-idé
(1/2 2019)

Konsulent Ulla Hæstrup har givet os en idéudviklingsstøtte til projektet "Naturalia". Vi kan ikke sige så meget endnu, men Mikkel er manden bag og han skriver bare dette på sin Facebook-side:

"Working on a piece ... and some piece of work it is. Most radical idea ever. We got the best people working on it ... or, well, we've got me working on it. But we're talking reprogramming-of-the-human species kind of radical. Or at least the grown-ups. It's called "Naturalia", the idea is supported by DFI and so far involves obsidian, starfish and a forest fire. Don't know where, when and if it ends ... Anxiety prevails."

 

 

DFI-støtte til mobilspil
(4/12 2018)

Vi er ved at - med DFI-spilordningsstøtte - at udvikle på "Mias Verden". Det er et dialogbaseret rollespil til de 9-12 årige piger, og handler om hverdagens små og store dramaer i skolen og venindekredsen. Det bliver lavet til at udvikle pigernes sociale kompetencer.

Vores egen Jeppe Raasthøj er projektleder, Kim Lysgaard Andersen er spilinstruktør, Kasper Syhler er forfatter og Jeppe Sandholt grafiker. Kaspers og Kims døtre i målgruppen er eksterne konsulenter.

 

 

Instruktør og TRO på turné
(12/3 2019)

Jens Loftager har rejst rundt i landet med sin film. Tryk på billedet for at se en pdf med programmet. Og den kan nu også ses som VOD på Vimeo (med engelske undertekster)

 "TRO" på CPH:DOX, rundt i landet og på tv.
(8/12 2018)

Instruktør Jens Loftagers film "TRO" havde verdenspremiere på CPH:DOX i marts, og der var også nogle skolevisninger. Over vinteren turnerer Jens med filmen rundt i landet. Hold øje med filmens Facebook-side, vores og Jens' ditto.

Efter premieren på DOX gik den i Grand Teatret i Købehavn ved godt en uges matinéforestillinger, ligesom den vistes i både Odense, Århus og Ålborg ved nogle særarrangementer, hvor instruktøren også var til stede. Filmen vistes med efter denne plan:

Grand Teatret, Kbh., 28/3-2/4 og igen 7-8/4 .

Café Biografen, Odense, 2/4

Biffen Nordkraft, Aalborg, 3/4

Øst for Paradis, Aarhus, 5-11/4

 (Kr. Dagblad, 28/3)
 (Jyll.Posten, 29/3)
 (Fyens.dk, 29/3)
 (cphculture.dk, 29/3)
 (Politiken, 30/3)

Søndag d. 15/4 vistes filmen på DR K, og er i 30 dage herefter tilgængelig på dr.tv og senere også på Filmstriben.

 PRESSEMEDDELELSE MED LINKS TIL EPK.

 

Hør Jens' tanker om filmen og de forrige film i trilogien i en samtale med Per Juul Carlsen fra P1's FILMLAND.

...

"Sprødt Skind" på tv igen
(31/10 2017)

dk4 viser igen i år vores film, der foregår mortensaftensdag et sted i Danmark. Se spilletider ved at klikke på billedet.

Et poetisk, varmt og uhøjtidelig blik på familien, traditionen og erindringen om det, der engang var.

 
Foto: Jeppe Raaasthøj

...

Nye tekst-udgivelser af Mikkel Stolt
(30/9 2017)

Om en måneds tid udkommer en af Mikkels noveller i antologien "Rustkammeret" på Forlaget Enter Darkness, og indtil da kan man læse små tekster på en ny hjemmeside, han er ved at stable på benene.

(Foto: M. Stolt)

...

Film til Copydan Verdens TV
(1/10 2017)

Vi har lavet en række informationsfilm og promos om vores svenske, norske og tyske nabolandskanaler i tv-pakkerne. Vi taler med kulturpersoner og politikere, bl.a. Sofie Lassen-Kahlke, Jesper Christensen og både den siddende og fhv. kulturminister (herunder). Preben Lorentzen fotograferer, Michael Kirkeby tænker og snakker, Mikkel Stolt tilrettelægger, Lars Bo Kimergård klipper.

Første lille film havde offentlig premiere i Grand d. 31/1 2017 som forfilm til den norske storfilm "Kongens Valg" med Jesper Christensen, som også medvirker i vores film, og her ligger den længste version på ca. et kvarter: "Nabolandsfilmen".


(Foto: M. Stolt)

...

"Professional Pig Practice"
(16/2 2017)

Vi er i fuld gang med det store samarbejde med Københavns Universitet vedrørende et e-learningspil for dyrlægestuderende og landbrugsmedarbejdere, hvor de skal undersøge en virtuel svinebesætning ved hjælp af grafik, video og spil-funktioner. Projektet omhandler desuden også dyrevelfærd og didaktik, og er for kompliceret til at gøre rede for her. Jens Guldberg Haar er illustrator, Jeppe Raasthøj er projektleder og chefprogrammør, og samarbejdet involverer flere instanser og både interne og eksterne medarbejdere og programmører. Se evt. omtale af projektet her eller om et af de to tilknyttede ph.d'er her.

Læs hele artiklen som pdf
(artikel fra Dansk Veterinærtidsskrift, 1/2017)

...

Ny tryksag fra Mikkel Stolt
(7/11 2016)

Vi har samlet tre af Mikkels tekster i anledning af, at han har en lille stand på BogForum i BellaCenter fredag d. 11/11. Kom og få en snak, køb evt. "Bacon i Bagagen" og denne tryksag til messepris. Klik på billedet og læs mere.

Seneste nyt: Mikkel har netop modtaget et arbejdslegat fra Autorkontoen/Dansk Forfatterforening til en personlig guide om Tom Waits' plader. Et tophemmeligt projekt, som han sikkert også vil prale af på BogForum.

Læs mere på Mikkels blog
Layout: Claus Lynggaard

...

 

"TRO"af Jens Loftager i udvikling - og en pris.
(10/5 2016)

Tredje del af den trilogi, som Jens Loftager påbegyndte med "ORD" i 1994 og fortsatte med "KRIG" i 2003, har fået produktionsstøtte af DFI ved Helle Hansen, ligesom DR-K er kommet ombord. Det er et ambitiøst projekt med internationalt kendte medvirkende, og det er meningen at Anthonny Dod Mantle bliver DOP og Henrik Gugge Garnov bliver sound designer, ligesom de var på de to forrige film. Mikkel Stolt er producer. Tjek filmens Facebook-side for aktuel info og detaljer.

Projektet blev pitchet ved DocsBarcelona, hvor vi vandt "The East Doc Platform Award", hvorfor Jens netop har været i Prag med projektet. Svensk, finsk, estisk og polsk tv er også gået ind i produktionen.

(foto: Anthony Dod Mantle)

...

Manusstøtte til ny Europa-film til Jens Loftager
(13/4 2016)

Vi har fået manusstøtte til Jens Loftagers "Tomme Huse", der ønsker at gøre en slags status over Europa som idé. Jens arbejder på det sideløbende med arbejdet på TRO. Projektet er stadig i idéfasen, og som filmkonsulent Cecilia Lidin fra DFI skriver: "Jeg kan ikke forestille mig en mere relevant filmskaber end Jens til at tackle dette både politiske og filosofiske spørgsmål." Mikkel Stolt er producer.

...

Ny doku i støbeskeen
(2/5 2016)

Signe Barvild Stæhrs næste film deltog i sidste års ANIDOX:LAB-workshop. Vi er producenter og Signe arbejder pt. på filmens udvikling.

Se filmen
(Ill.: Jody Prody )

...

Fenris udgiver bog: "Bacon i bagagen"
(2/9 2015)

Mikkel Stolts bog om hans liv som "medfølgende hustru" til konens dyrlægekonferencer over hele verden, og om hvordan livet som dokumentarinstruktør kan forme sig. Er det dokumentar? Er det fiktion? Er det en roman? Er det rejsebeskrivelser? Ja og atter ja, for det er en autofaktion. Læs mere på bogens hjemmeside eller Facebook-side eller ved at klikke på billedet til venstre. Bogen kan nu bestilles i alle boghandlere, og e-udgaven kan desuden købes på Saxo og utallige andre sites.

 Bogen har fået en fremragende lektørudtalelse fra DBC: ""Mikkel Stolt fascinerer med en både underholdende, skæv og tankeprovokerende roman..." "Forfriskende anderledes" "...et absolut must på mange biblioteker". Over 40 biblioteker har nu erhvervet sig bogen, og første oplag er ved at rinde ud.

Nyt: Mikkel blev 50 år i løbet af juli, og Politiken bragte denne omtale (billedet til højre herunder).

Køb bogen

...

"VoksenvÆrk" opgivet trods støtte fra DFI
(10/12 2015)

Eric Witzgalls og Lars Bo Kimergårds projekt "VOKSEnVÆRK" fik jo i sin tid udviklingsstøtte fra både DFI og DR, som dog begge trådte ud igen. Nu er DFI's nye ungdomskonsulent Ulla Hæstrup gået ind i projektet. Mikkel Stolt er producer, Christin Illeborg er klippekonsulent. Nyt ultimo 2015: Projektet er sat i bero af forskellige årsager.

Illustrationer af Jens Guldberg Haar, intet link.

(Uskarpt og rystet foto: M. Stolt)

...

"Industriarbejdet"
(10/5 2015)

Tryk på Kurt og se en lille mobiltelefon-optaget promo om den besøgendes oplevelse, når man kommer ind på Arbejdermuseets udstilling om Industriarbejdet på 3. sal. Fenris Film & Multimedia lavede i 2007 diverse videoer i samarbejde med museet, bl.a. denne med Kurt Ravn, der byder velkommen, og hvor videoen og de fysiske omgivelser spiller sammen. Credits står inde på Vimeo.

Til promfilm

Framegrab: Kurt Ravn.

...

Mikkel Stolt skriver om dokumentarfilm m.m.
(19/11 2014 + 22/1 2015)

Mikkel har altid en mening om dette og hint, ikke mindst dokumentarfilm. Det kan man dels se på hans blog og dels på hans anmeldelser på www.filmkommentaren.dk. Under CPH:DOX har han anmeldt film af Michel Gondry og Wim Wenders og ikke mindst filmen om Edward Snowden.

Så har han også fundet en gammel ufærdig tekst om musikken til vores børnedokumentar "Vi Styrer Fordi!", som han har pudset og rundet af. Scroll lidt ned på siden, så kommer den, ligesom der også er et link til noget af musikken.

Til Filmkommentaren

Filmkommentaren skrives og drives af Tue Steen Müller og Allan Berg Nielsen

...

"Telefonen går til filmen"
(19/11 2014)

"Telefonen går til filmen - telefoni i danske spillefilm 1910-2006", 27 min., se den i Post & Tele Museum's lille selvbetjente biograf i Købmagergade. Klip/produktion: Mikkel Stolt. Nyt ultimo 2015: Museet i Købmagergade er nu lukket, og genåbner senere i det gamle posthus ved Trianglen på Østerbro i København.

Til museets hjemmeside

Still: Benjamin Christensen i sin egen "Hævnens Nat", Nordisk Films Kompagni, 1916

...

OplevGudenaa åbnet
(1/7 2014)

26. juni åbnede et nyt oplevelsesrum på AQUA i Silkeborg, hvor man "virtuelt" går ned under overfladen på Gudenåen. Videoprojektioner, lydkulisser, lyseffekter, interaktiv information og scenografi spiller sammen i publikums vandring gennem fem habitater. Fenris stod for produktion af billede, lyd og lys, Jeppe var projektansvarlig, co-udvikler og teknisk chef, mens Mikkel instruerede de kunstinspirerede videoinstallationer og Vigga Bro som Moder Gudenå.  Vi arbejdede sammen med bl.a. Ida Toldbod, tonemester Michael Svensson, udstillingsarkitekt Michael Thorsted og Cordura A/S. Klik på billedet af Mikkel og se en lille PR-video.

Se PR-video fra AQUA

Mikkel tilpasser sine videoer på stedet, så de får det rigtige look: "Mine kodeord for videoerne er at videregive oplevelsen af liv og at kunne skabe nysgerrighed hos både børn og voksne – og gerne med det anstrøg af humor, der kan gøre et åbent sind endnu mere åbent. For Gudenåens liv skal først og fremmest opleves i de her videoer. Vi vil se, hvordan den føles at være en skabning, der er afhængig af åens vand og dens krumninger og obstruktioner, for så kan vi måske bedre se det for os og opleve livet under vand, når vi selv står derude", siger han floromvundent.

...

FILM-Y i Letland
(3/4 2014)

I anledningen af at Riga er europæisk kulturhovedstad 2014, vil Film-Y stå på kulturstedet "Rīgas Skolēnu pils" frem til maj. Vores multimedia-chef Jeppe er lige kommet hjem efter i to dage at have sat det op sammen med lokale medarbejdere og folk fra DFI.

Link til Filminstituttets omtale af FILM-Y
(Foto: J. Raasthøj)

...

"Fado" på Vimeo
(3/4 2014)

Anders Leifers smukke film ligger nu på Fenris' VOD-side på Vimeo med engelske undertekster - både til billigt køb og leje. Læs mere og se filmen. NB: Kan stadig fås på dvd ved at skrive en mail til os.

Læs mere og se filmen
(Foto: Henrik Ipsen)

...

"Min Avatar og Mig" på Vimeo
(20/2 2014)

Bente Miltons og vores film ligger nu på Fenris' VOD-side på Vimeo - både til billigt køb og leje. Læs mere og se filmen.

Se filmen
(Foto: Rob Gould)

...

Gammel kortfilm nu online
(12/2 2014)

En lille doku, "På Vejen Hjem...", der vandt en pris i kortfilmkonkurrencen CloseUp i 2000. Læs mere og se filmen.

Se filmen
(Foto: J.E. Stolt)

...

Ny dokumentar om skoliose
(30/1 2014)

Signe Barvild Stæhr har lavet en lille, smuk film om skoliose som led i sit kandidatprojekt på kunsthistorie. Vi på Fenris har været "executive producers". Læs mere og se filmen.

Se filmen
(Foto: Martin La Cour)

...

FILM-Y servicetjek
(16/12 2013)

FILM-Y (tidl. FILM-X On The Road) får her inden jul et større servicetjek på soft- og hardware af os, inden den skal til Riga i foråret.

Link til Filminstituttets omtale af FILM-Y
(Foto: M. Stolt)

...

Nye dokumentarer i støbeskeen og i skuffen
(12/11 2013)

Vi har af forskellige grunde måtte lægge Jens Loftagers "Soldier's Things ned. Det var en film om unge mennesker, der gerne vil udsendes til internationale opgaver som soldater i den danske hær. Filmen fik både manus- og udviklingsstøtte af Det Danske Filminstitut ved Dorte Høeg Brask, men Jens og vi har andet på vej. Der er noget at glæde sig til...

Eric Witzgalls og Lars Bo Kimergårds projekt "VOKSEnVÆRK" fik jo udviklingsstøtte fra både DFI (v. Dorte Høeg Brask) og DR (ved DR3-redaktør Anders Thomsen). Udviklingen bragte dog os og finansiørerne i hver vores retning, så nu er dokumentaren om en gymnasieklasse, der filmer sig selv gennem flere år gået ind i en ny fase, takket være et legat fra Danske Filminstruktører. Mikkel Stolt er producer, Signe Stæhr B-klipper, Søren Siegumfeldt komponist og undervejs havde vi både Kasper Torsting på som konsulent og Per Sandholt som klippekonsulent.

Illustrationer af Jens Guldberg Haar, intet link.

(Uskarpt og rystet foto: M. Stolt)

...

Nye produktioner til Den Gamle By i Århus og Museet for Søfart i Helsingør
(12/7 2013)

Forsommeren bød på forskellige bestillings- og konsulentopgaver, f.eks. med greenscreen-optagelser og skyggespil med skuespillerne Dan Schlosser, Fie Drejer og Aske Ebbesen samt "radiospil" med bl.a. Dya Hauch og Jens Jacob Tychsen. Instruktion: Mikkel Stolt, produktion: Fenris ("radiospil": Freezone), foto: Henrik Ørslev/Jeppe Raasthøj, lyd: Michael Svensson ("radiospil": Bjørn Vidø); det hele som led i et samarbejde med Cordura i Århus.

 

...

E-learning-spil præsenteres på kongres i Edinburgh
(16/5 2013)

Det e-learning spil til dyrlægestuderende, som vi producerede en spilbar demo af, bliver i næste uge præsenteret på European Symposium Porcine Health Management i Edinburgh. Scan koden og se en lille film, der præsenterer spillet.

 

...

Ny teknik i biografen på Post- & Tele Museum
(12/4 2013)

Post & Tele Museum's biograf fået et nyt system, baseret på Brightsign-teknologi. Fenris' Jeppe Raasthøj har udviklet og installeret.

Til Post & Tele Museum 

...

Ny udstilling på Tøjhusmuseet
(28/2 2013)

Jeppe Raasthøj har siden midten af 2012 været teknisk konsulent for Tøjhusmuseet på billed- og lydløsninger til den film, der løber på LED-vægge gennem rummets 150 m. Udstillingen er netop åbnet.

Link til Tøjhusmuseet 

...

Ny opstilling til Københavns Museum
(11/9 2012)

I forbindelse med Golden Days har Københavns Museum netop åbnet udstillingen "1, 2, 3 o’clock, 4 o’clock ROCK". Vi har lavet en opstilling, hvor Per "Rock" lærer dig at danse rock'n'roll fra en storskærm. Samtidig bliver du optaget, hvorefter du kan se dig selv på en skærm bagefter. Lavet i samarbejde med Danmarks Rockmuseum.

Til Københavns Museum 

...

Ny udstilling til Post- & Tele Museum
(28/8 2012)

Vi har netop afsluttet den store opgave med en ny fast udstilling til museet i Købmagergade med navnet "Telefonens Triumf". Den åbnede d. 22/8, og omhandler telefoniens historie i forskelligt lys, og er i det hele taget en sjov udstilling med masser af opstillinger med apparater, teknik, arkiv- og nyproduceret video samt lyd og interaktivitet. Fenris havde hovedentreprisen og samarbejdede med Cordura og poco piu.

Til Post & Tele Museum 

...

"Professional Pig Practice"
(28/8 2012)

Vi har netop afleveret en demo til et e-learningspil for dyrlægestuderende, hvor de skal undersøge en virtuel svinebesætning ved hjælp af grafik, video og spil-funktioner. Kunden er Institut for Produktionsdyr og Heste på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet. Læs mere her.

Klik for stort format
(tegning: Jens Guldberg Haar)

...

My Avatar and Me som Video-On-Demand
(11/7 2012)

Dokumentar-fantasien kan nu ses online hos DocAlliance. Klik på billedet.

Se filmen online
(foto: Henrik Ipsen)

...

FILM-X On-The-Road...
(7/6 2012)

... der nu hedder FILM-Y står pt. i Cluj i Rumænien. Vores multimediechef Jeppe har været nede og sætte op, og han skal også ned og demontere den senere. Klik på Mascot'en for at læse Det Danske Filminstituts historie fra Transsylvanien.

Link til omtale hos DFI

Bilen der var model for det interaktive rejse-filmstudie (foto: Rasmus Videbæk)

...

Digitalt undervisningsmateriale
(1/5 2012)

Vi har i samarbejde med Ida Toldbod fra poco piu udarbejdet en digital version af et undervisningsmateriale for Vestforbrænding. "100 Kort til handling" er en samling metoder til brug i problemorienteret undervisning. Vores del, styret af Jeppe, bestod i en bearbejdning af materialet, en lærervejledning og fremstilling af et digitalt værktøj, der hjælper med at lægge en projektplan.

Link til materialet

...

Anatomi-quiz
(23/3 2012)

Sammen med Ida Toldbod/poco piu har vi leveret en film til Danfoss Universe, hvor man kan blive klogere på den menneskelige anatomi og se fede, gamle billedtavler, som Mikkel har klippet sammen i et lækkert flow (siger han). Vi er også med-leverandører til den store "blodåre", der står i udstillingen. Klik på billedet og se det i fuld størrelse.

Klik for stort format
(Laskowski/National Library of Medicine, USA)

...

"FADO" på dvd

(13/2 2012)

Anders Leifers smukke film fra et lille listigt sted i Lissabon er efter aftale med DFI nu tilgængelig på dvd med danske undertekster. Send en mail til fenrisfilm@fenrisfilm.dk, hvis du er interesseret. Den koster kr. 62,50 + forsendelse. Den har bl.a. været vist på dansk, svensk, finsk og fransk tv og på Vancouver Int. Film Festival og på Gene Siskel Film Center i Chicago. Læs mere om filmen (delvist på engelsk) og se preview på tre minutter eller filmens første 10 min. ved at klikke på billedet herunder.

Se mere om filmen, på engelsk
(design: Remi Mosko; fotos: Henrik Ipsen)

...

"The Organizers - on and off" som VOD
(10/11 2011)

Filmen om det dansk-amerikanske jazzband er nu endelig offentligt tilgængelig. Den kan ses online som Video-on-demand, og koster 2 US$ (ca. 11,- kr.) for adgang i syv dage. Filmen var Mikkel Stolt's debutfilm fra 1995 og er en blanding af en koncert- og en bag-kulisserne-film, og den bl.a. blev støttet af Kulturministeriet, The Ben Webster Foundation, Statens Musikråd m.fl. Klik på billedet for at se filmen og læse mere.

Hvis du har en mening om filmen, vil Mikkel meget gerne høre det, især nu hvor han selv er så uforsigtig at anmelde dokumentarfilm på www.filmkommentaren.dk.

Se filmen
(Bob Rockwell, foto: Morten Ishøj)

...

Min Avatar og Mig til USA, Slovakiet, Litauen og Roskilde
(10/11 2011)

Denne dokumentar-fantasi, instrueret af Bente Milton og Mikkel Stolt, blev sidste år vist på både Europa's største dokumentarfilm-festival, IDFA i Amsterdam, MediMed i Spanien og Nordische Filmtage i Lübeck. I år har den foreløbig været i Oslo, Krakow, Guth Gafa (Irland), Cleveland, Piest'any (Slovakiet) og i Vilnius, Litauen. Der har også været worldwide online-premiere på www.constellation.tv, ligesom den netop har været case-study på et seminar på Stanford University i USA. 1. december er den tema for et symposium på RUC.

Hjemmefødninge fik chancen på en helt særlig DOXBIO Ekstra-visning d. 18 maj med en helt speciel event med paneldebat og link til og fra Second Life og flere andre biografer fra Grand Biografen i København. Det var en helt unik begivenhed, hvor der var hul igennem mellem de forskellige verdener. Den 24. maj vistes den i Dokumania på DR2 med genudsendelser.

PS. Og selvom filmen skildrer en stakkels instruktør i et lille kælderfirma, så har vi altså "pyntet" lidt på virkeligheden for at gøre det sjovere. For Fenris er jo i virkeligheden ejet af både Mikkel og hans kompagnon, Jeppe Raasthøj, der udover film bl.a. også laver komplicerede interaktive opstillinger til museer med mere. Bl.a. derfor holdt Jeppe det oplæg "Hvad er typisk for de “dybe tallerkner”, vi forsøger at genopfinde igen og igen? Og på hvilket niveau kan institutioner og virksomheder videndele og samarbejde om at genbruge gode løsninger?"

Filmens hjemmeside
Vores egen Jeppe Raasthøj, Rob Gould og Peter Marks hold sørgede for perfekt cinecastafvikling fra Grand Teatret i København. (foto: Henrik Ipsen/Mikkel Stolt)

...

Kattegatcentret
(10/11 2011)

Vi har netop afleveret en række små film til Kattegatcentret i Grenå. De skal indgå i en interaktiv opstilling, der har form som en fiskerestaurant, og hvor gæster for besked om bæredygtigt fiskeri. Vi arbejdede tæt sammen med Ida Toldbod/poco piu og Cordura.

Link til Kattegatcentret
(Grete træner sæler, foto: Jeppe Raasthøj)

...

LEARN - "Blodåren" til Danfoss Universe
(10/11 2011)

For et par år siden var vi underleverandør til poco piu/poco piu design på en interaktiv udstilling om autoimmune sygdomme, og som bl.a. Hvidovre Hospital, patientforeninger og ABBOT Danmark stod bag. Udstillingen bestod af en stor "blodåre" med videoskærme og patienthistorier osv. Nu skal udstillingen til Danfoss Universe, så det arbejder vi på.

Intet link

(tegning: Lone Isaksen)

 

...

FILM-X On-The-Road
(2/9 2010)

Rejseversionen af de meget succesfulde "interaktive filmstudier" i Filmhuset i Gothersgade, som vi var med til at lave i sin tid, skal igen rundt i landet - først og fremmest flere steder på Fyn. 

Læs mere om Film-X

(grafik: Koch&Täckmann/Pernille Volder Lund)

...

"Rock Me" rundt i landet
(9/4 2010)

Danmarks Rockmuseums appetitvækker-udstilling, "Rock Me", som vi på Fenris har bidraget væsentligt til, er på turné i Danmark. Jeppe Raasthøj har været med til udvikling og design sammen med bl.a. poco piu/poco piu design, og han og vores programmør Kim L. Andersen har ansvar for software og programmering. Mikkel Stolt instruerede/tilrettelagde forskellig video/lyd, bl.a. genremusikvideo-baggrunde til BeatBlocks-scenen. Klik på logo herunder for mere info.

Link til DRM's hjemmeside 

(Design: Frk. Madsen & Katja Bjarnov Lage Grafik)

...

My Avatar and Me premiere på ARTE og skal til Nordisch Filmtage i Lübeck
(2/9 2010)

Dokumentar-fantasien (eller hvad vi nu skal kalde den) havde Europa-premiere på ARTE d. 26/3 og er også vist på ZDF (Tyskland) og SF (Svejts). Seerne har taget godt imod, og vi har fået mange positive tilkendegivelser fra især Second Life-indbyggere, ligesom den er inviteret til festival i Lübeck til november. Senere kommer den på dansk tv med mere. Stay tuned for at se denne film instrueret af Bente Milton i samarbejde med Mikkel Stolt.

Filmens hjemmeside
(foto: Henrik Ipsen)

...

Vi Styrer Fordi! på Filmstriben
(15/12 2009)

Børnedokumentarfilmen Vi Styrer Fordi!, instrueret af Mikkel Stolt, er nu blevet lagt på Filmstriben. Filmsinstituttet udvælger jo løbende titler fra bagkataloget og fra tiden før dvd'er, hvorefter filmene digitaliseres og lægges på nettet.

Til Filmstriben

(plakat: Remi Mosko)

...

Sprødt Skind som VOD og Bongo Superstars nomineret til SHORT:DOX Award
(15/2 2010)

Mikkel Stolt's Sprødt Skind vistes ekstensivt på Skandinavia.tv og kan nu ses som VOD på www.movieurope.dk. VOD betyder Video-On-Demand, og er således en betalingskanal, hvor man kan abonnere på forskellige pakker, f.eks. Bronze-pakken, som giver adgang til 100 danske og internationale film for kun 69,- pr. måned. Man kan også se vores film På Vejen Hjem, Bryllupsfilmen og Vi Styrer Fordi dér.

Og så blev Signe Stæhr's Bongo Superstars jo nomineret til en SHORT:DOX award under CPH:DOX.

Læs lidt om Sprødt Skind

Bliver skindet mon sprødt? (foto: J. Raasthøj)

...

Min Avatar og Mig / My Avatar and Me

                                                                       (13/8 2009)

Hele sommeren (og mere til) har vi lavet optagelser til doku-fiktions-hybriden i spillefilmslængde, der nu også har produktionsstøtte fra New Danish Screen ved Kim Leona, og vi er stadig i gang. På grund af tidspres er klipningen ved Rasmus Gitz også startet, så vi må bare prøve at følge med. Bente Milton og Mikkel Stolt instruerer, Henrik Ipsen er fotograf i Real Life (med afløsning af Niels Thastum og Sophia Olsson), Rob Gould er fotograf i Second Life, mens Frank M. Knudsen m.fl. laver lydoptagelser. Mikkel spiller for det meste fransk klovn, mens hans hemmelige, underliggende agenda er at se, hvad der sker med en film om en selv, når man simpelthen afgiver kontrol til et kvindemenneske... Måske han skriver en artikel om det...

 

Fotograf Henrik Ipsen og tonemester Frank M. Knudsen på Real Life-optagelse (Foto: Mikkel S.)

...

FILM-X On-The-Road
(13/9 2009)

Rejseversionen af de meget succesfulde "interaktive filmstudier" i Filmhuset i Gothersgade, som vi var med til at lave i sin tid, skal nu til Odense og Ærø og senere endnu længere ud, bl.a. Damaskus. Den har tidligere været præsenteret i London. Vores multimedia-chef, Jeppe Raasthøj, og vores programmør, Kim Andersen, arbejdede sammen med designer Lone Isaksen fra poco piu design på at få det hele klar, og Jeppe var i sin tid med i London for at få det hele sat op rigtigt. Det var en lidt kompliceret proces at få software, hardware, design og snedkerhåndværk til at spille sammen, men det er efterhånden en af husets specialiteter. Klik på logoet herunder for mere info og et billede af Mary, som jo har været med i en af vores film, Bryllupsfilmen.

Læs mere om Film-X

(grafik: Koch&Täckmann/Pernille Volder Lund)

...

"Rock Me"
(30/6 2009)

Til det kommende Rockmuseums appetitvækker-udstilling, "Rock Me", har Jeppe Raasthøj været med til udvikling og design sammen med bl.a. poco piu/poco piu design, og han og vores programmør Kim L. Andersen har ansvar for software og programmering. Mikkel Stolt instruerer/tilrettelægger forskellig video/lyd, bl.a. genremusikvideo-baggrunde til BeatBlocks-scenen. Sidstnævnte er Rasmus Gitz klipper på mens Per Nordentoft har været tonemester på indspilning af nogle fan-dagbøger. Åbning 1/7 2009.

Vi har i øvrigt været i gang på mange fronter pådet sidste inden for multimedia, og har udført arbejde for både Nationalmuseet i Brede, Abbott Danmark, FILM-X, FILM-X On-The-Road og Experimentarium.

 

Jeppe Raasthøj og Ida Toldbod arbejder på Rock Me. (Foto: M. Stolt)

...

                 Hemmeligt kig bag kulisserne
                                                                  (25/3 2009)

Se, hvad der sker mellem optagelserne til "My Avatar and Me".  Husk at slå HD til.

Link til YouTube

Pressebillede fra filmen (Foto: Kean Kelly)

 

...

Jeg Brød Et Løfte desværre opgivet
(6/10 2009)

Vi har efter moden overvejelse valgt at lægge dette dokumentarfilms-projekt i skuffen på trods af stor interesse og delvis finansiering. Filmen skulle basere sig på Dorthe Emilie Røssells bog, der beskriver hendes oplevelser som lille pige under den tyske besættelse af Danmark under 2. Verdenskrig. Vi har ellers siden før bogen udkom været i gang, og vi fik (nu tilbagebetalt) finansiel støtte fra tips-/lottomidlerne, men det lykkedes os desværre ikke at opnå fund finansiering.

Klik på billedet for at komme til forlagets side, hvor der står mere om bogen og Dorthe Emilie Røssell.

Videre til forlaget

Tegningen af Dorthe på bogens forside er af Svend Otto S.

...

"Fremtidens Klima" til Experimentarium

(6/2 2009)

Vi har lavet en multiskærms-computeropstilling, der indgår i den faste udstilling om energi på Experimentarium. Jeppe Raasthøj (projektleder) og Kim Andersen programmerer i Director, og Mikkel og Lars Bo Kimergård har også lige været ind over. Opstillingen skal bl.a. vise, hvordan man forestiller sig forskellige beslutninger på energiområdet kan påvirke vejrsystemerne - en slags fremtidens vejrudsigt.

Link til opstillngen på Experimentariums hjemmeside

Foto lånt fra Experimentariums hjemmeside

...

Grafitti-hærværk på øko-coffeeshop
(5/11 2008)

Tilfældigvis var der et kamera til stede da en autonom-udseende mand øvede hærværk på den lokale coffee-pusher. Se den lille promotion-film ved at klikke på billedet og kom til YouTube. Husk at vælge High Quality-visning. Foto og klip: Mikkel Stolt.

Til YouTube

Han er maskeret som autonom, men vi ved hvem det er! (framegrab)

...

CLIPS-netfilm til DFI og Politiken.tv
(25/3 2009)

Det Danske Filminstitut og dagbladet Politiken har med CLIPS-projektet for nylig efterlyst små film til nettet, der arbejder i spændingsfeltet mellem film og internet, og en af de 12 udvalgte "clips" er lavet af Mikkel Stolt. Kan det være Lovligt? handler om en bedsteborger (hvis stemme lyder lidt som Mikkels), der er bekymret for en gruppe unge, der dagligt mødes foran hans vinduer. Hvad har de for? Planlægger de noget? Kan de se hans nye fladskærm udefra? Han beslutter at overvåge dem... og det er vel ikke ulovligt at filme ud af sine egne vinduer? Filmen er en dokomedie og kom på Politiken.tv d. 5/11. Læs mere om filmen og en reaktion her.

Til Politiken.tvs

Nå ja, de har sådan set ikke generet nogen, men man ved sgu aldrig nu om dage! Nå, nu skal jeg læse min Politiken i PH-lampens skær, inden der kommer Deadline på DR2. (framegrab)

...

Ny dokumentar af Mikkel Stolt
(25/8 2008)

Sprødt Skind: Mikkel ankommer hos sine svigerforældre sammen med sin fotograf Jeppe og med den noget småborgerlige ambition om at lave en dokumentar om den danske mortensaften-tradition. John og Bessi, der har været gift i 49 år, skal som sædvanlig lave stegt and til familien, og filmen skærer således en skive af livet i rækkehusenes Danmark. Undervejs skifter fokus mellem mad, samliv og omgangstone, og værtsparret kommer under en af dagens andre måltider helt af sig selv også ind på deres ungdom i Grønland, mens man spekulerer på, om Mikkel og Jeppe egentlig har greb om deres film eller bare er sultne. Lars Bo Kimergård har har klippet, Per Nordentoft lydmixer og vi har modtaget støtte til færdiggørelsen af Danske Filminstruktørers Legatudvalg.

Filmens hjemmeside

Bessi og John i minutterne før gæsterne kommer - eller er de faktisk kommet? (Foto: Jeppe Raasthøj)

...

Dokumentar fra Dar-es-Salaam
(25/8 2008)

Vi er co-producenter og Mikkel er "executive producer" på Signe Barvild Stæhr's første film, Bongo Superstars, der er produceret på Odense Filmværksted, og som desuden har modtaget støtte fra Danida, CKU og Danske Filminstruktørers Legatudvalg. Det er Signes personlige blik på en flok unge, der drømmer om at få musikken som deres levevej. De er på vej op og de har drømme, og filmen er et herligt blik ind i deres verden, som jo ikke er så fremmed endda. Signe har selv produceret, og havde to af sine gamle medstuderende fra Ebeltoft Filmhøjskole med til Tanzania som fotograf og lydmand. Filmen blev vist som åbningsfilm på Dar-Es-Salaam Filmfestival, og se i øvrigt mere her.

Se mere om filmen på EMU's hjemmesides

Nogle af gutterne får taget pressebillede (Foto: Julian Krubasik)

...

My Avatar and Me
(28/8 2008)

Som vi antyder nedenfor, så arbejder vi troligt videre med projektet med nævnte arbejdstitel, og New Danish Screen v. Kim Leona vil nu indstille den til produktionsstøtte. Vi og Bente Milton/Milton Media ApS har også lavet en distributionsaftale med DR, som er ved at lave aftaler med ZDF/ARTE (Tyskland/Frankrig/Schweiz) og YLE (Finland). Nu skal vi bare lige lave filmen, der vel at mærke IKKE er en dokumentar om Second Life, men derimod en film, der kommer hele vejen rundt og til sidst måske/måske ikke svinger helt over i science-fiction. Mikkel er i hvert fald godt på vej ud i noget snavs, og vi har netop været på research-tur til California og Nevada som led i vores udviklingsarbejde med filmen finansieret af New Danish Screen.

Vil du også ha' en avatar? Så klik her

Helena er ved at forklare Mike Proud et eller andet (Foto: Rob Danton aka Gould)

...

Fenris-film på tv
(21/5 2008)

Vi er blevet en slags partshavere på den producent-ejede tv-station Skandinavia.tv, der foreløbig kan ses via Stofa, ComX og Boxdanmark. Det betyder, at man som kunde hos de nævnte allerede i uge 22 kunne se både På Vejen Hjem (2000) og Bryllupsfilmen (2004), begge instrueret af Mikkel Stolt og fotograferet af Jeppe Raasthøj. Senere skulle også børnedoku'en Vi Styrer Fordi! blive vist. Der er også noget med, at man kan se dem som Video-On-Demand på www.movieurope.dk.

Læs lidt om På Vejen Hjem

Fra På Vejen Hjem: Mikkel og farfar og Peter i 1968 (foto: Jens Erik Stolt)

...

Film til Statens Naturhistoriske Museum
(28/3 2008)

Den 3. april åbner en sær-udstilling på Geologisk Museum, hvor der bl.a. indgår en film med nogle forskere, der hver fremlægger deres syn på, hvad et forstenet fossil, Halkeria, egentlig er for en. Vi har produceret på HDV, og da filmen bliver afviklet fra en Blu-ray-afspiller, er det absolut noget af den nyeste teknologi, som vi (dvs. Jeppe Raasthøj) har forsket nye work-flow-rutiner i. Mikkel Stolt tilrettelagde, Henrik Ørslev filmede og tonemester Jens de Place Bjørn (og Christian Lørup) har også været indover.

Intet link

Zoolog Claus Nielsen med et forstenet bløddyr (Foto: Henrik Ørslev)

...

New Danish Screen går ind i filmen fra Second Life
(28/3 2008)

Sammen med Bente Milton og Milton Media ApS har vi produceret en demo-film til en co-produktion med titlen My Avatar and Me. Filmen er en cyber-punk dokomedie og handler om en dokumentar-instruktør, hvis karriere skranter lidt, hvorfor han beslutter sig for at henlægge sit professionelle liv til Second Life. Da filmen er en slags dokumentar ved vi endnu ikke helt, hvad det hele ender med. Stay online to find out. Ideen er Bentes, hun og Mikkel co-instruerer og DFI's Netwise pulje og TV2 har bevilget støtte til udvikling, og det samme har også MEDIA. Nu har New Danish Screen givet projektet et LOI. In-world samarbejder vi med Deviant Media.

Se mere

(Foto: Henrik Ipsen. Design: Tom Mayers, Milton Media Design)

 

 

 Nyhedsarkiv (2000-2008)

Omtale af projekter fra før 2000: Se Filmliste

 

Hjem

ss