Op af stolen

En introduktion til film- og tv-sprogets virkemidler
Vinder af Orfeus' 2.-pris 1998

PRODUCERET AF JEPPE RAASTHØJ OG MIKKEL STOLT FENRIS FILM & MULTIMEDIA

OP AF STOLEN består af en novellefilm, et hæfte og en Cd-rom

Alle film- eller mediekundskabselever har brug for at kende de ord og begreber, der knytter sig til de levende billeder. OP AF STOLEN introducerer og forklarer disse begreber, og det kan bruges i folkeskolens ældste klasser, i gymnasiet, på højskoler osv.
Der er tre integrerede elementer i materialet: En novellefilm, der er tænkt som at være umiddelbart underholdende; et hæfte, der indeholder de fleste kolde facts, og en cd-rom, der giver mulighed for større aktivitet og stillingtagen fra elevernes side.

Still fra "Op af stolen"-novellefilmen.
Søren Byder sminkes til rollen som "Fætter Rolf".

Novellefilmen "Op af Stolen" er en farceagtig komedie, hvor handlingen udspiller sig omkring et lettere tåbeligt tv-show, hvor den unge hovedperson prøver at vinde en rejse for at slippe væk hjemmefra. Men hans far følger ham foran skærmen…
Teksthæftet kan benyttes som grundbog, og det benytter eksempler og billeder fra novellefilmen til at introducere og forklare de grundlæggende begreber fra film- og tv-sproget. Kapiteloverskrifterne er Det Enkelte Billede, Billedbevægelser, Forløbet, Teksturen, Lyden samt Fortællingen.

OP AF STOLEN består af en novellefilm, et hæfte og en Cd-rom

Forskellige skærmbilleder fra Cdrom-en

Skærmbilleder fra cd-rom'en

Cd-rom’en fortsætter hvor teksthæftet slap, idet man her kan se alternative optagelser og eksempler fra filmen. F.eks. kan man opleve, hvad der sker, når titel-musikken skiftes ud med en anden type musik, hvordan håndholdt kamera adskiller sig fra steadycam, og man kan selv prøve at sætte en række indstillinger sammen i et lille, enkelt redigeringsprogram. Der er i alt over 50 forskellige videoeksempler med tilhørende, korte tekster.
Anmeldelser:
"…alt i alt et fremragende tiltag, der er forbilledligt pædagogisk til vores fag".

Pauline Langhoff i "Dolly, Meddelelser fra Medielærerforeningen for gymnasiet og HF."

""Op af Stolen" er et flot bud på et multimediebaseret undervisningsmateriale…med den mest brugbare danske undervisnings-cd-rom, jeg har set".

Keld Mathiesen i "Folkeskolen".

 


OP AF STOLEN
er produceret på Fenris Film & Multimedia af Jeppe Raasthøj og Mikkel Stolt, og materialet blev udgivet af Gads Forlag. Videofilmen og cd-rom'en er produceret med støtte fra Undervisningsministeriet.


Desværre har distributøren Systime nu valgt at indstille salget af materialet, der herefter ikke længere er tilgængeligt. Vi ligger dog selv stadig inde med enkelte eksemplarer.
 
   

Fenris Film & Multimedia

Retur til Fenris Film & Multimedia’s hjemmeside.